Menu sylwestrowe 2019
Restauracja „RADOSZ” w Rudzie Śląskiej
START GODZINA 20:00
Cena od pary: 480zł
PRZYSTAWKA:
ROLADKA SZPIKOWANA- z łososiem w sosie koperkowym
DANIE GŁÓWNE:
ROLADKA WIEPRZOWA - z nadzieniem orzechowo-serowym w sosie śmietankowym wraz
z kopytkami i colesławem
DESER:
(szwedzki stół)
SERNIK - z białą czekoladą
BABECZKI - 2 rodzaje:
z kremem kajmakowym i orzechami
z kremem czekoladowym i kokosem
KULECZKI RUMOWE
SZARLOTKA
ZIMNA PŁYTA:
PATERY MIĘS TREŚCIWYCH - pieczeń z karczku w dwóch smakach z pieczarkami, serem gouda i szpinakiem
z serem feta
TYMBALIKI
ŚLEDŹ PO MEKSYKAŃSKU - z papryczką chilli
PATERY GATUNKOWYCH SERÓW I WĘDLIN z owocami
ŚLIMACZKI Z TORTILLI - na dwa sposoby ( z szynką i kurczakiem)
KULECZKI RYBNE - w zalewie octowej
SAŁATKA z wędzonym kurczakiem makaronem z fasoli mung i prażonymi pestkami dyni
SAŁATKA GRECKA
SAŁATKA CAPRESE
GORĄCA KOLACJA I
(szwedzki stół)
PAŁKI Z KURCZAKA ORAZ KACZREK PIKANTNY
z kartofelkami z pieca z czosnkiem i tymiankiem
SURÓWKI dwie do wyboru
GORĄCA KOLACJA II
(szwedzki stół)
BARSZCZYK - na wędzące z pasztecikiem
WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA
NAPOJE:
Kawa, herbata, woda - bez ograniczeń
0,5L wódki (na parę)
lampka szampan na toast noworoczny
Zabawę umili państwu DJ oraz pokaz sztucznych ogni